Christophe Batens (1970, Antwerpen) schrijft en schildert. Zijn poëzie en schilderijen bleven lang lichtschuw; vandaag zoeken ze het licht op.

Christophe schrijft beeldrijk over innerlijke werelden en emotionele landschappen. Kruipt even graag in de huid van een ander – verre naasten, naaste vreemdelingen. Zodra ze hem raken, is zijn pen niet te stelpen.

In 2018 studeerde hij af in Literaire Creatie Poëzie aan de Academie van Lier bij Lies Van Gasse met de bundel ‘Nachtvaarders’. In 2017 won zijn actualiteitsgedicht zilver op de Bonusgedichtenwedstrijd van Radio 1. Gedichten verschenen oa in Het Liegend Konijn, Poëziekrant en op www.roer.me. Hij is Klimaatdichter en treedt regelmatig op. In februari 2024 verschijnt zijn debuutbundel ‘Hoe doorwaadbaar dagen zijn’.

Ook in het schilderen leidt Christophe’s gevoelswereld borstel en verf. Veelal abstracte doeken, soms met een zweem van figuratie. Liefst grote formaten waar kleuren vrij spel krijgen en met elkaar in dialoog kunnen gaan. Hij studeerde in 2019 af in Gemengde technieken aan de Academie van Mortsel bij Karen Van Vlaslaer.

Naast zijn creatieve expressie heeft Christophe een eigen praktijk (loopbaan)coaching en (kinder- en jongeren)therapie, en is hij deeltijds communicatiemedewerker in de socio-culturele sector. In alles wat hij doet is hij een zoekende ziel en bovenal een gelukkige partner en vader in een nieuw samengesteld gezin in Mortsel, bij Antwerpen.

Voor coaching en therapie kan je op zijn andere website terecht: www.innerlighthouse.be

Christophe Batens_02