Hilde Vleugels is docente, kunstenaar en mede-oprichtster van de Educatieve Academie (de EA, waar ik deeltijds communicatiemedewerker ben) én ze heeft een nieuw boek uit: De Chaosfluisteraar. Op 16 september vinden de boekvoorstelling en de vernissage van de gelijknamige expo plaats. Ik sta samen met dertien kunstenaars op de affiche van de expo.

Je vindt er schilderijen, installaties, mixed media, en nog meer bezielde kunst van kunstenaars die zich door het thema van het boek lieten inspireren – je vindt alle namen op de affiche hierbij. Speciaal voor de expo maakte ik het videogedicht ‘Broeihaard – een weg naar binnen’, een cyclus van 4 vier gedichten.

Wil je komen kijken? Dan kan dat elke dag voor zij die les volgen op de Educatieve Academie. Volg je er geen les, dan ben je welkom op donderdag 16 september om 19u voor de boekvoorstelling en de vernissage. Of je komt naar een van de twee toonmomenten tijdens de herfstvakantie, zondag 31 oktober en zondag 7 november. Graag op voorhand inschrijven via de link op deze pagina.

Wil je meer weten over het boek? Ik citeer: “Met ‘De Chaosfluisteraar’ begeeft Hilde zich op het raakvlak tussen kunst en psychotherapie, twee domeinen die haar nauw aan het hart liggen. De expressie van de menselijke psyche heeft psychotherapeuten en andere hulpverleners altijd gefascineerd. Omgekeerd is wie in kunst geïnteresseerd is vaak in de ban van de menselijke geest. Een van de dingen die kunst en psychotherapie gemeen hebben is namelijk dat ze beide een verschuiving in het hart kunnen teweegbrengen, een trilling die door het hart heen gaat, een verruiming van de geest.”

Het boek is bij je favoriete boekhandel of bij de Educatieve Academie beschikbaar.

Op de website van EA lees je er nog meer over.