Deze zondag 1 mei mag ik samen met Klimaatdichters Johanna Pas en Lies Van Gasse en bermdichters Marie Darah, Stefan Heulot en Geert Lemahieu voor gebermte op zoek naar ‘De Stem van Den Berm’.

Ken je gebermte niet? Dit gemeenschapsinitiatief wenst (al sinds 2016) de voormalige spoorwegbermen van Stad Mortsel en District Wilrijk beter zichtbaar te maken als waardevolle stukken stedelijke natuur en op zoek te gaan naar manieren om natuur, kunst en cultuur te verbinden. Zelf vrijwillig ik al sinds 2017 met een toffe bende idealistische bermers voor gebermte. Alle info op www.gebermte.be

Weetje: die voormalige spoorwegbermen langs de Frans Van Dunlaan, de Vrede- en de Krijgsbaan werden 100 jaar geleden in gebruik genomen, vandaar de campagnetitel van gebermte 2022 ‘In aanraking met een eeuweling’.

Het goede nieuws is dat jij op 1 mei mee mag doen want het is een ‘interactieve bermwandeling’. Je kan je hier inschrijven. Inschrijven is niet verplicht, maar het helpt de organisatoren van gebermte.

Je kan op twee momenten aansluiten: om 14u of om 15u30. Of de twee doen natuurijk. De wandeling duurt ongeveer een uur. Start- en eindpunt is de berm thv de Jozef Hermanslei op de grens van Mortsel en Wilrijk.

Fijn: sinds dit jaar -2022- ondersteunen de Klimaatdichters gebermte. Deze bermwandeling is meteen mijn eerste ‘actie’ als klimaatdichter. Klik hier voor meer info over hen.

Tot slot: dit is al het derde evenement van gebermte dit jaar. En verre van het laatste: er volgen nog 2 bermwandelingen (7 en 21 mei) en een festivaldag (21 mei). Je vindt er hier alle info over.

Voel je van harte welkom!

UPDATE:  hieronder enkele foto’s (door Ilse Glorie) van de poëtische bermwandeling.