In 2020 ging het gezelligste poëziefestival van de Lage Landen noodgedwongen (= Corona Corona) online door. Ik voelde me vereerd er aan te mogen deelnemen (lees hier). Dit jaar mocht Dichters in de Prinsentuin (DidP) nog niet voluit, maar toch al live gaan. Voor de tweede keer was ik vereerd om er samen met meer dan 50 dichters het podium en alle zijpodia van het festival te mogen delen.

Omdat het vileine virus organisatie, dichters en publiek nog steeds o.a. de anderhalve meter afstandsregel oplegde, vond het festival dit jaar plaats in de immense Hortus Botanicus van Haren, op enkele kilometers van Groningen. Een andere setting, een andere omgeving, maar een even fantastische festivalformule. Ik maak dan ook een diepe buiging voor en richt mijn warme dank tot Correen Dekker, Maarten Praamstra en het ganse team van Dichters in de Prinsentuin & Noordwoord: Literair Groningen voor deze weldadige onderdompeling in poëzie en natuur in (eens te meer) ongemakkelijke omstandigheden.

Dankbaar om mijn gedichten op het podium en in de immense, weelderige omgeving van de Hortus te mogen brengen. Dankbaar voor talrijke poëtische (her)ontdekkingen en ook voor hartverwarmende ontmoetingen met dichters en publiek – met oa Peter Theunynck, Vrouwkje Tuinman, Paul Demets, Bert Struyvé, Thomas Möhlmann, Emma Crebolder, Vanessa Daniëls, Michaël Vandebril, David Troch, Mandy Pijl, Yentl van Stokkum, Roberta Petzoldt, Moya De Feyter en vele anderen nog.

Dichters in de Prinsentuin, u was een fijn festival. Ik kom graag terug!

📷 Ilse Glorie  –  Bekijk hier een video.