Lies Van Gasse en Kwakman & Smet uitgevers stellen op zondag 30 april het boek Palganeem officieel voor in de leeszaal van Museum Plantin-Moretus. Ik mag er enkele gedichten brengen die ik als #wolkenwandelaar aan Heremiet en Kind schreef. Je bent van harte welkom. Best wel reserveren bij info@kwakman-smet.nl.

Je vindt hieronder de officiële uitnodiging.

“Op zondag 30 april om 16:30 uur presenteren multikunstenaar Lies Van Gasse en Kwakman & Smet uitgevers hun zeldzaam mooie uitgave palganeem in de leeszaal van het Museum Plantin Moretus te Antwerpen.

palganeem is een boek waarin zo goed als alles kan. Op het eerste zicht lijkt het een rariteitenkabinet in boekvorm. Het bestaat uit een fictioneel archief van herinneringen, stenen, gedachten, lijstjes, bladeren, foto’s, notities en tekeningen, maar is ook een ode aan het deels fictieve eiland palganeem. Aan het hart van deze verzameling ligt de briefwisseling tussen een Heremiet en zijn petekind, Kind, die op duizenden kilometers afstand nabijheid zoeken door elkaar brieven te schrijven. — Lies Van Gasse

Naast Lies Van Gasse en uitgever Bas Kwakman en schrijver/kunstenaar Christophe Batens spreekt Joost Depuydt, curator typografische en technische collecties van Plantin Moretus, over de specifieke afbeeldingen uit de catalogus van het museum die zijn gebruikt in palganeem. Pianist Peter Pazmany luistert de boekvoorstelling op met eigen composities.

Er is beperkte ruimte in de Leeszaal van het museum. Mis het niet en reserveer tijdig: info@kwakman-smet.nl.

Hopelijk tot ziens in Plantin Moretus,
Lies Van Gasse / Kwakman & Smet uitgevers”